Bang voor een virus dat zomaar levensgevaarlijk kan zijn

Een bijzondere tekst voor de maand.
Uitzicht op de opstanding.
Begrijpelijk als we richting Pasen gaan.
Maar zijn we daar innerlijk ook naar op weg?
We worden vooral toch stil gezet bij de kwetsbaarheid van het leven.
Dat zo’n virus ook hier in ons goed georganiseerde werelddeel gevaarlijk kan worden, dat is onverwacht en nieuw. Rampen gingen toch altijd aan ons voorbij?
Het heeft mij in ieder geval even tijd gekost om te beseffen dat deze ramp ons ook echt raakt. Opeens is er dreiging en leren we steeds voorzichtiger te zijn in wat we doen en hoe we met anderen omgaan.

Bang voor een virus dat zomaar levensgevaarlijk kan zijn. En we kunnen allemaal ziek worden. Ook als we niet in de risicogroep vallen voelen we onze kwetsbaarheid.
Dat maakt dit Bijbelvers toch weer heel toepasselijk.
We zijn op een indringende manier geconfronteerd met onze kwetsbaarheid.
Dan is het goed om te lezen dat de opstanding juist een boodschap is voor kwetsbare mensen. Want het nieuwe leven komt door de diepte en kwetsbaarheid heen.
Neem die diepte en kwetsbaarheid serieus. Neem alle maatregelen in acht, speel niet met je eigen gezondheid en die van anderen. Houd afstand! De crisis is ernstig!
Maar weet dat je er ook overheen mag kijken.
Want de crisis is het laatste niet, zelfs niet als hier het hele leven op de kop staat. We zijn op weg naar de Nieuwe Wereld.
Dus ook als we niet onze kop in het zand steken, en volwassen reageren op de crisis, mogen we weten dat in Christus ons leven als zaad ontkiemt.
En dat er met Pasen veel te vieren valt.
Alex

Woord voor de maand april: 1 Korintiërs 15 vers 42
– ‘Zo zal het ook zijn wanneer de doden opstaan. Wat in vergankelijke vorm wordt gezaaid, wordt in onvergankelijke vorm opgewekt, wat onaanzienlijk en zwak is wanneer het wordt gezaaid, wordt met schittering en kracht opgewekt.’ (NBV)
– ‘Zo zal het ook zijn als we opstaan uit de dood. Nu hebben we een lichaam dat sterfelijk en zwak is, en weinig voorstelt. Dat is het lichaam dat sterft. Maar als we opstaan uit de dood, zullen we een ander lichaam hebben, een lichaam dat onsterfelijk, krachtig en schitterend is.’ (BiGT)