Steeds weer de hand van de Heer herkennen

Gisteren (16 februari) heb ik voor het eerst sinds lange tijd weer gepreekt.
Ik vond het heel fijn er weer te staan en het is goed uitgepakt; ik heb geen terugslag gekregen in mijn conditie.
Ook heel leuk dat de kinderen zo goed zaten op te letten dat ze precies wisten wanneer ze ‘amen’ moesten zeggen.
Maar ik ben helaas nog niet hersteld van de hersenschudding en zal de komende weken daar nog rekening mee moeten houden.
Ik vind dat moeilijk.
Maar ik kan het gelukkig vaak ook wegleggen en overgeven aan mijn Hemelse Vader. Bij leven als volgeling van Jezus kan ook horen dat je voor een tijd afwacht
en rust neemt. Dat is de les die ik leer en ik oefen me dan ook in vertrouwen.
Toen ik gisteren met de dienst begon en uitsprak dat ‘onze hulp is van de Heer’, was dat geen leeg ritueel. Dat is het nooit, ik hoop dat jullie merken dat ik die woorden altijd vanuit mijn hart uitspreek aan het begin van de dienst; maar nu kwamen ze bij wijze van spreken nog meer uit mijn hart.
Misschien vragen jullie je af wat dat woord voor de maand hieronder te maken heeft met wat ik schrijf. Om eerlijk te zijn niet zo veel, of het moet zijn dat er voor alles een tijd is. Als jullie op het moment dat je dit leest in een andere levensfase zit en niet moet loslaten maar aanpakken en in beweging komen, dan is dit woord van Jezus misschien wel heel erg van toepassing.
Ik oefen me ondertussen nog even in loslaten en vertrouwen. En dan heel goed opletten, om steeds weer de hand van de Heer te herkennen.

Alex Boshuizen

Woord voor de maand januari: Marcus 13 vers 37
– Jezus zegt: ‘Wat ik tegen jullie zeg, zeg ik tegen iedereen: Wees waakzaam!’ (NBV)
– Jezus zegt: ‘Tegen jullie en tegen iedereen zeg ik: Let goed op!’ (BiGT)