Woord voor de maand mei 2020

Geschreven door Scriba Heemstede op . Geplaatst in Nieuws

De kerkdiensten in Coronatijd en het genieten van de gaven die God ons geeft.
Een van de mooie dingen van deze bijzondere tijd is dat er op allerlei gebieden samenwerking ontstaat. Voor ons als Petrakerkers is dat vast het meest opvallend in de organisatie van de diensten. Het is jammer dat dat nodig is op deze manier; ik verlang naar het moment dat we gewoon weer ouderwets kunnen samenkomen, samen zingen, elkaar ontmoeten bij de koffie en even bijpraten op een ongedwongen manier.
Maar wat is het tegelijkertijd goed om te zien hoeveel mogelijkheden we hebben; 15 jaar geleden zou deze crisis een veel ingrijpender invloed hebben en het contact nog meer beperken.
En het is bijzonder om mee te maken hoe we hierin elkaars gaven en mogelijkheden kunnen gebruiken. Het meest opvallend is het in de organisatie van de kerkdiensten. Het was een zegen en een feest van herkenning om bij het Paasfeest met vier kerken samen op te trekken. En nu gaan we voorlopig op deze voet verder met de Fonteinkerk, Wilhelminakerk en de Petrakerk. We genieten van
samenwerken en van de gaven die we elkaar te bieden hebben. We zoeken steeds weer naar een verbetering en naar nieuwe vormen, bijvoorbeeld naar de goede manier om de verschillende leeftijdsgroepen te bereiken. Dat is een proces waarin we leren door te doen, gedwongen door de omstandigheden.
En het is een proces waarin we met open handen staan, omdat we de mogelijkheden die we hebben, uit de hand van de Heer kunnen ontvangen. We weten niet hoe lang deze periode duurt, maar wel dat God ons hierin op een wonderlijke manier zijn zegen geeft.
Alex Boshuizen

Woord voor de maand mei: 1 Petrus 4 vers 10
‘Laat ieder van u de gave die hij van God gekregen heeft, gebruiken om de anderen daarmee te helpen, zoals het goede beheerders van Gods veelsoortige gaven betaamt.’ (NBV)
‘Jullie moeten elkaar helpen. God zal ervoor zorgen dat jullie dat kunnen. Want Hij heeft aan ieder van jullie een bijzondere kracht gegeven, die je goed moet gebruiken.’ (BiGT)

Reageren via Facebook

Laat een reactie achter